Al meer dan 900 buurtbewoners tekenden voor behoud van supermarkt Dirk

BERGEN OP ZOOM – Ze stonden in de rij om te mogen tekenen, aldus een verslag op de website van Distrifood, een platform voor nieuws over supermarkten. Er zijn blijkbaar nogal wat omwonenden van de Noordgeest supermarkt bang dat deze verdwijnt.

Deze Dirk vestiging en het betreffende winkelcentrum worden genoemd in een rapport van onderzoeksbureau DTNP, gemaakt in opdracht van de gemeente. Een van de conclusies is dat er te veel vierkante meters winkelruimte zijn in Bergen op Zoom. Ook wordt vastgesteld dat het hierdoor lastiger wordt voor detailhandel om te overleven, vooral op termijn. Het bureau geeft in het rapport aan dat het beter zou zijn als er een andere verdeling van winkelvoorzieningen komt en noemt wat voorbeelden van locaties die wat deze adviseurs betreft als eerste in aanmwerking komen voor een andere invulling. Daar wordt het winkelcentrum waar de Bergse Dirk vestiging zit ook bij genoemd.

Het college of de raad lijken geenszins directe plannen te hebben om winkelcentra te sluiten of andere bestemmingen te geven, maar in Noordgeest is men er niet gerust op. Daarom is deze handtekeningenactie gestart. Volgens een buurtbewoner biedt de Dirk alles wat men er nodig heeft en is er geen enkele reden om zelfs maar over sluiting of verplaatsen na te denken.

Lees hier het Distrifood artikel.