Alerte dame ontdekt inbrekers op Bergse Plaat

BERGEN OP ZOOM – Zaterdagavond is een man na een woninginbraak op de Laan van Hildernisse-Noord aangehouden. Zijn handlangers worden nog gezocht.

De politiemeldkamer kreeg rond 17.45 uur een melding van een zeer alerte dame dat enkele mannen over de schutting waren geklommen bij een woning aan de Laan van Hildernisse-Noord. Ze zag dat er in deze woning geen licht brandde en dat deze daarna aanging. De vrouw belde onmiddellijk de politie.

Vlucht

Toen de eerste agenten arriveerden, vluchtte er net een man weg. Ze renden achter hem aan en konden hem tweehonderd meter verderop aanhouden. Het gaat om een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij werd naar een politiecellencomplex gebracht en ingesloten voor verhoor op zondag.

Politiehelikopter

Andere agenten startten een zoektocht naar de andere inbrekers. Hierbij werd de politiehelikopter ingeschakeld. De zoektocht was tevergeefs, ze werden niet gevonden. De politie stelt een onderzoek in naar deze woninginbraak. Zo wordt de inbreker verhoord en wordt een sporenonderzoek ingesteld. Van de bewoner is zaterdagavond een aangifte opgenomen.

Stockfoto: Pixabay/Holger Kraft / Bron: Politie.nl