Aparte stichting FitFabriek gaat Roparun 2020 lopen

BERGEN OP ZOOM (ingezonden mededeling, bewerkt door de redactie) – Mensen van de FiTFabriek gaan met de Stichting Runningteam de FiTFabriek (team 181) deelnemen aan de Roparun 2020. Dit evenement vindt plaats van 30 mei 2020 tot en met 1 juni 2020. Natuurlijk worden er sponsoren en andere bijdragen gezocht en de eerste hulp is er al, van basisschool De Welle.

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.”

Aparte organisatie

De nieuwe stichting gaat zich actief inzetten om zoveel mogelijk geld op te halen voor dit goede doel. Die activiteiten staan volledig los van alles wat de F!TFabriek verder organiseert in de gemeente Bergen op Zoom. Alle opgehaalde gelden zullen volledig gedoneerd worden aan de Roparun. Daarom is er ook een aparte rechtspersoon voor opgericht.

Kids van De Welle

Aanstaande maandag vindt de eerste actie plaats. Basisschool de Welle heeft in samenwerking met Stichting Runningteam de FiTFabriek een sponsorloop voor leerlingen georganiseerd. Zij hebben zich voor deze loop laten sponsoren en zo geld opgehaald voor de Roparun. Natuurlijk kunnen ze daar wel wat aanmoediging bij gebruiken. Iedereen is van harte welkom om op 4 november, bij de Groenplaats, van 08:30 uur tot 11:30 uur de leerlingen toe te juichen.

Wilt je op de hoogte blijven van deze activiteiten voor de Roparun? Volg Runningteam de FiTFabriek dan op Facebook.