Arrestatie blijkt een oefening van politieacademie te zijn

BERGEN OP ZOOM – We kregen een bericht en een filmpje toegezonden van Edwin de Fuijk, één van onze lezers. Hij was donderdagmorgen getuige van een nogal spectaculair tafereel, dat zich afspeelde op de hoek van de Balsebaan en de Meidoornlaan. het koste een voorlichter van de politie nog heel wat moeite om uit te zoeken wat er aan de hand was.

Het was donderdagochtend rond tien uur, dat er plots een arrestatie gaande leek op de betreffende hoek. Edwin zond ons de beelden en was benieuwd naar wat er aan de hand was. Wij ook, dus we zochten eerst naar politieberichten maar die waren er niet. Een e-mail aan de afdeling Voorlichting van de politie leverde niet meteen een antwoord op.

Een oefening

Woordvoerder Mireille Aalders laat uitendelijk toch weten hoe het zit. Na een 'hoop gebel en zoekwerk' wist ze te achterhalen wat er zich afspeelde. Ze is uitgekomen bij een docent van de politieacademie in Ossendrecht en die vertelde dat het om een oefening ging van een opleiding die bij hen draait. "Dus het betrof geen echte aanhouding, maar een oefening waarbij een acteur ‘gebruikt’ is als verdachte" meldt ze ter geruststelling.

Hieronder het door Edwin gemaakte filmpje.