Asperges van de Brabantse Wal: natuurlijk biologisch!

Genieten van duurzaam geteelde asperges en andere streekproducten? Ze zijn te vinden bij aspergebedrijf Van Tiggelen aan de Steenbergseweg. (Tekst en foto's: Han Verbeem)

HALSTEREN  – Het aspergeseizoen is in volle gang. Nog tot en met 24 juni zijn ze te verkrijgen, de heerlijke asperges van de Brabantse Wal. De verkoop gaat veelal bij de boeren aan huis, via boerderijwinkels. Zoals bijvoorbeeld bij het Halsterse aspergebedrijf C. van Tiggelen, dat bovendien een biologische bedrijfsvoering hanteert. Dit betekent dat de asperges onder strenge voorwaarden worden geteeld, zonder gebruik van schadelijke gewasbeschermingsmiddelen. Duurzaam, en goed voor mens én milieu!

De aspergeteler levert zowel aan particulieren als aan (horeca)bedrijven. De boerderijverkoop is aan de winkel, aan de Steenbergseweg 21 in Halsteren (schuin tegenover het Texaco-station). Behalve de 'klassieke' witte asperges (in diverse kwaliteitsklassen) zijn er ook groene en zelfs paarse asperges te vinden! Daarnaast biedt de winkel een breed aanbod aan gewassen en producten die goed combineren met de Brabantse Wal-asperges. Zoals aardbeien (natuurlijk ook uiit de regio), aardappelen van het eiland Tholen en eieren van zogeheten vrije-uitloop pluimveehouderijen, waar kippen een dierwaardig bestaan hebben. Stuk voor stuk specialiteiten die zeker de moeite waard zijn. En is de winkel gesloten? Dan is de kans groot, dat u buiten de openingstijden terecht kunt bij de automatiek! Zowel asperges, aarbeien als eieren zijn uit de automaat verkrijgbaar… en alles dagvers.