VVD’er Dominique Hopmans wil Roparun snel weer door binnenstad

BERGEN OP ZOOM – Het college is aangeschreven door raadslid Dominique Hopmans. Hij roept B en W op, mede namens zijn fractie, om serieuze pogingen te ondernemen de Roparun snel weer door de Bergse binnenstad te laten komen.

Hopmans vindt het maar niks dat de estafetteloop niet meer door het centrum trekt. Vorig jaar kondigde de stichting die de feestelijke doorkomst steeds op zich nam daarmee te stoppen omdat het te veel werk werd voor een kleine groep vrijwilligers. Omdat er nu niets meer gebeurt in de binnenstad heeft de Roparun organisatie besloten dat door de stad trekken dan ook geen zin meer heeft.

Gemiste kans

De VVD vindt het een gemiste kans, aldus de brief van het raadslid. Hij stelt dat de sfeer en saamhorigheid die altijd gepaard gingen met het evenement gemist gaan worden, terwijl het de stad ook nog eens op de kaart zette. Een kans op de titel ‘Roparunnerstad van het jaar’ – en bijbehorende prijs van 45.000 euro om te besteden aan goede doelen – kan Bergen op Zoom nu wel vergeten. Bovendien is het voor de Bergenaren die meedoen aan de estafette, net als voor hun vrienden en bekenden, natuurlijk ook niet leuk.

Samenleving uitdagen

De VVD-fractie wijst B en W op het kersverse coalitieakkoord, met daarin onder meer als voornemen een ontvankelijke houding ten opzichte van maatschappelijke initiatieven. Vanuit die gedachte roept Hopmans de gemeente en het college op om de samenleving uit te dagen – en waar nodig tevens te faciliteren – zodat er toch weer een doorkomst in de binnenstad wordt georganiseerd. Dat lukt nu niet meer natuurlijk maar namens zijn partij spreekt hij de hoop uit dat Bergen op Zoom volgend jaar weer een sfeervolle Roparunnerstad is.

Foto: Sonn Franken (www.BoZinBeeld.nl, met vriendelijke toestemming)