Auto crasht op A4: ‘bestuurder onder invloed’

De wagen raakte zwaar beschadigd en moest weggetakeld worden (Foto: Dré van Roomen/ Twitter)

BERGEN OP ZOOM – Bij een eenzijdig ongeval op de A4 is vannacht een personenauto gecrached. De bestuurder was vermoedelijk onder invloed van drugs, zo meldt de politie via social media. De automobilist bleek bovendien te rijden zonder rijbewijs. De 34-jarige bestuurder is aangehouden; ook een vrouwelijke passagier die in het voertuig zat moest mee naar het bureau.

Via Twitter meldde agent Dré van Roomen om kwart voor twee 's nachts dat hij ter plekke was op de plaats van het ongeval. Het ongeval gebeurde op de A4/A58, vlak vóór de afslag Bergen op Zoom-Zuid. De wagen raakte zwaar beschadigd en is door een takelbedrijf afgevoerd.

In de boeien geslagen

Achteraf werd duidelijk dat de bestuurder, een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, inderdaad onder invloed van drugs verkeerde. De auto belandde bij de crash op de kop. Op het moment dat de politie er plaatse kwam, hadden omstanders zich al ontfermd over een vrouwelijke passagier die het voertuig had kunnen verlaten. De vrouw verklaarde tegenover de agenten dat de bestuurder een vuurwapen zou hebben; daarop is de man in de boeien geslagen en gefouilleerd; De politie heeft geen wapen aangetroffen maar wel een geringe hoeveelheid harddrugs. De chauffeur en zijn passagiere zijn, na behandeling door ambulancepersoneel, meegenomen naar het politiebureau in Bergen op Zoom waar een bloedtest is afgenomen. De man zal zich voor de rechter moeten verantwoorden, zo heeft de politie laten weten.