Gemeente verkoopt Samarbete aan scouting Jeanne d’Arc

Op de foto (gemeente B.o.Z.), v.l.n.r: André Romijn (Jeanne d'Arc), wethouder Coppens en Manfred Kruize (Jeanne d'Arc)

BERGEN OP ZOOM – Het college van Burgemeester en wethouders heeft besloten het pand Samarbete aan de Beeklaan 14 te verkopen aan de Stichting Scouting Halsteren, Jeanne d’Arc. Vrijdagmiddag is de overdracht bij de notaris geregeld.  De scouting betaalt € 150.000,- aan de gemeente voor het pand.

Onderdeel van de overeenkomst is dat, mocht de scouting het pand van de hand willen doen, dit niet mag gebeuren zonder goedkeuring van de gemeente Bergen op Zoom. Bovendien heeft Bergen op Zoom het eerste recht van terugkoop. De stichting heeft het bedrag door obligaties, schenkingen en giften bijeen gebracht. Met de verkoop van het pand komt een eind aan jarenlange discussies over de toekomst van Samarbete.

De opdracht om het pand aan de huidige gebruiker, Scoutinggroep Jeanne d’Arc, te verkopen is in februari van dit jaar aan het college gegeven. Uit een zevental scenario’s is toen de voorkeur gegeven aan de optie om te verkopen aan de scouting, tegen de vandaag betaalde richtprijs.

Een punt zetten

Het college van B&W is verheugd over het bereiken van de koopovereenkomst met Scouting Jeanne d’Arc. Wethouder Coppens: “Het gemeentebestuur is blij dat dit dossier eindelijk gesloten kan worden. Ik heb geprobeerd om zo goed en zo snel mogelijk aan de wensen van de raad tegemoet te komen en het nog voor de vakantieperiode te regelen met de scoutinggroep. Het college denkt dat het maatschappelijk gezien een goede oplossing is voor onze gemeente. Wat mij betreft kan er nu een punt worden gezet achter deze kwestie."