Auto over de kop op A58: inzittende beklemd

BERGEN OP ZOOM – Ter hoogte van de Wouwse Tol is vanmorgen een auto over de kop geslagen op snelweg A58. Het ongeval gebeurde omstreeks zeven uur. Brandweer, politie en ambulance zijn aanwezig om een inzittende te bevrijden. Een andere inzittende die ook in de auto zat, wist op eigen kracht uit het voertuig te geraken.

Als gevolg van het ongeval is de snelweg richting Roosendaal afgesloten en is een file ontstaan. Het voertuig ligt op de kop in de berm, vlak voor de afrit naar het tankstation en wegrestaurant. Volgens een bericht van de brandweer zou de inzittende beklemd zijn en letsel hebben. Het verkeer richting Roosendaal kan nog lange tijd hinder ondervinden als gevolg van het ongeval.

Bergs gezin gewond bij snelwegongeval Oirschot

Eerder die ochtend raakte op dezelfde snelweg een automobilist uit Bergen op Zoom (48) zwaargewond, toen hij met zijn auto over de kop sloeg en vervolgens in zijn wagen werd meegesleurd door een truck. De man liep daarbij onder meer een beenbreuk op. Het ongeval gebeurde ter hoogte van Oirschot. De echtgenote (44) en twee zoons (11, 18) wisten zich tijdig uit het autowrak te bevrijden, vóór de crash met de truck. Zij raakten wel gewond aan hoofd en handen. De slachtoffers zijn per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.