Automobilist (48) op de vlucht bij drugscontrole

De automobilist probeerde te vluchten maar kon alsnog worden ingerekend.

BERGEN OP ZOOM – Een 48-jarige automobilist uit Bergen op Zoom is gisterenavond op de vlucht geslagen, toen politieagenten tijdens een alcoholcontrole zijn auto op drugs wilden onderzoeken. Korte tijd later wisten agenten hem alsnog te achterhalen, aan de Marathonstraat. De verdachte had in de tussentijd een hoeveelheid hennep uit de auto gegooid. Wel had hij nog drugs op zak en droeg hij een mes. De Bergenaar is aangehouden en zit nog vast.

De man werd rond half elf 's avonds tijdens een alcoholcontrole aan de Rooseveltlaan van de weg gehaald. De agenten wilden een blaastest bij de verdachte afnemen. Ze roken echter dat er een sterke henneplucht in zijn auto hing. Toen ze dit verder wilden onderzoeken ging de man er in zijn auto vandoor maar hij werd tien minuten later alsnog opgepakt. In de auto werd niets verdachts aangetroffen. Wel vonden agenten in de buurt van de auto een zak met hennep. Hierop is de verdachte aangehouden.

Politiebureau

Tijdens zijn insluiting werd de man gefouilleerd daarbij kwam nog een kleine hoeveelheid hennep tevoorschijn. Bovendien had de verdachte een mes op zak. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Bron: Politie RE Zeeland-West-Brabant