Bagels & Beans start het broedseizoen met 81 broedzones in Nederland

Vrijdag 19 mei zijn door heel het land broedzones te vinden. Tijdens deze dag opent Bagels & Beans het broedseizoen door 81 broedzones in gebruik te nemen. Uiteraard zijn daar vogels en andere dieren welkom, maar deze broedzones zijn niet primair bedoeld voor deze doelgroep. Dat is namelijk de homo urbanus: de stedelijke mens.

Het broedseizoen bij Bagels & Beans
Rustgevendheid en de natuur zijn een bewezen medicijn tegen de gejaagdheid die onze levens tegenwoordig kenmerken. Met een eigen broedseizoen creëert Bagels & Beans hier bewustwording voor. Broeden doe je als mens het allerbeste buiten, in een natuurlijke omgeving vol groen en rust. De broedzones van Bagels & Beans zijn te vinden in parkjes, veldjes of andere groene plekjes in de buurt van een vestiging. De locatie wordt gemarkeerd met een zogeheten broedzoneverkeersbord. Voor de homo urbanus leidt de hernieuwde kennismaking met de natuur naar verwachting tot een wildgroei aan creatieve ideeën of een waardevol moment van rust en bezinning. Eigenlijk net als bij een bezoek aan Bagels & Beans, maar dan nu met een koffie in de hand.

Broedzoneverkeersbord
Elke broedzone is herkenbaar aan een eigen, uniek vormgegeven bord. Iedereen met een smartphone kan de QR-code op het bord scannen. Wanneer dit wordt gedaan kan gelijk worden gestart met broeden. Bagels & Beans trakteert met deze actie op een gratis koffie of thee, op te halen bij een vestiging in de buurt. Hiermee inspireren zij tot verwondering van de zintuigen tijdens het genieten van het drankje buiten in de natuur. Bij het doorgeven van de naam, mailadres en de locatie van de broedzone wordt er ook automatisch meegespeeld in een loterij.

Broedseizoen vol geluksvogels
Ontdekkers van de broedzones zijn echte geluksvogels. Naast de traktatie op een gratis koffie of thee, worden er ook bloeiende, unieke & heerlijke prijzen verloot. En de allergrootste geluksvogel kan daadwerkelijk een nachtje broeden. Diegene wint als hoofdprijs een overnachting inclusief ontbijt in een levensgroot vogelhuisje. Dit unieke verblijf is, hoe toepasselijk, onderdeel van het Buitenhotel van De Vreemde Vogel in Vlaardingen.

BagelBites broeduurtje
Begin van het jaar introduceerde Bagels & Beans het broeduurtje. Een moment waarin het basiselement van Bagels & Beans zit: ontsnappen aan de waan van de dag. In het broeduurtje worden de gasten gestimuleerd om een moment van rust te pakken, alles laten bezinken en te broeden op nieuwe ideeën. Dit kenmerkende concept keert terug tijdens het broedseizoen. Voor wie na een bezoek aan de broedzone behoefte heeft aan nog meer rust, bezinning of creativiteit biedt Bagels & Beans het wekelijkse broeduurtje. In drie achtereenvolgende weken wordt er exclusief via de BagelBites-nieuwsbrief een sportieve, een creatieve en een rustgevende activiteit georganiseerd. Een andere mogelijkheid blijft natuurlijk een bezoek aan een vestiging in de buurt om daar te genieten van de ronde kanten van het leven.

Het broedseizoen van Bagels & Beans loopt van 19 mei t/m 16 juni. De 81 broedzones zijn door heel Nederland te vinden in de omgeving van een Bagels & Beans vestiging.