Bakker Harput voortaan ook in kiosk Joorenplein te vinden

BERGEN OP ZOOM – Voortaan kunnen de liefhebbers -en dat zijn er véél- van Turkse broodjes en snacks ook terecht op het Pastoor Joorenplein. Bakkerij Harput heeft hier een tweede vestiging nu en burgemeester Frank Petter was bij de feestelijke opening.

Het heet de ‘Harput Kiosk’ en je vindt hier grotendeels hetzelfde assortiment als bij de bakkerij annex winkel aan het Korenbeursplein. Dat was al een zeer populair adres en met deze nieuwe vestiging hoopt Harput nog meer mensen van dienst te kunnen zijn. Er was voor de opening in ieder geval de nodige interesse, van zowel pers als politiek.

Groei

Eigenaar Mehmet Ulgen kwam in 1990 naar Nederland en was hier eerst restauranthouder, in Goes. Dat runde hij negen jaar en hij was er zelf kok. Maar de wens om een bakkerij te openen kreeg de overhand en er deden zich kansen voor in Bergen op Zoom, vandaar de verhuis. Zijn zaak loopt dermate goed dat hij mogelijkheden zag voor uitbreiding en donderdagmorgen was het dan zo ver. Samen met burgemeester Petter is de nieuwe vestiging feestelijk geopend. Hier zijn zowel de broden als de snacks en lekkere gerechten als döner te krijgen vanaf nu.

De burgervader feliciteerde eigenaar Ulgen niet alleen maar complimenteerde hem ook. Hij gaf aan het een bijzonder moment te vinden en vertelde dat het mooi is om te zien als iemand op deze wijze dromen waarmaakt. Het nieuwe adres is een aanwinst voor de stad, was nu al de conclusie.