Man aangehouden na bedreigen wethouder

BERGEN OP ZOOM – Agenten hebben donderdagmiddag 21 december een 49-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden. Hij wordt er van verdacht een wethouder uit het Bergse college te hebben bedreigd.

De verdachte is thuis aangehouden nadat de wethouder aangifte had gedaan van bedreigingen. Dit zou op woensdagavond 20 december hebben plaatsgevonden voor het Oude Stadhuis. Daar was die avond een raadsvergadering gaande. De verdachte sprak zijn bedreigingen richting de wethouder uit tegen een raadslid.

Veilige publieke taak

Burgemeester Frank Petter: "Al onze mensen moeten veilig hun werk kunnen doen. In onze open democratie kan alles besproken worden met elkaar. Wij tolereren het niet als onze ambtenaren of bestuurders worden beledigd of bedreigd. In dat geval doen wij altijd aangifte bij de politie. Dit past binnen ons VPT beleid; Veilig Publieke Taak." 

Onderzoek

De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten. De rechter-commissaris besliste vrijdag 22 december dat hij langer vast moet blijven zitten. Hij dient zich vanwege toegepast snelrecht op 29 december bij de politierechter te verantwoorden. Het is niet voor het eerst dat hij bedreigingen heeft geuit richting ambtenaren en de wethouder, al is de aanhouding van nu wel alleen op basis van de uitlatingen die de man woensdag deed. 

Bron: Politie.nl