BC De Leutige Krabben organiseert hun eerste bouwmarathon

BERGEN OP ZOOM – BC De Leutige Krabben is niet meer weg te denken uit de Bergse optochtwereld. Sinds 1954 levert deze bouwclub al een bijdrage aan dit feest. Dit jaar wordt voor de 62e keer meegedaan aan de optocht. Om op tijd klaar te zijn en om eens op een andere manier in the picture te staan, houden de bouwers op vrijdag 8 en zaterdag 9 januari een bouwmarathon. 24 uur aaneengesloten doorwerken levert hetzelfde resultaat op als ongeveer drie weken ‘normaal’ bouwen en dat kunnen ze met deze vroege Vastenavond goed gebruiken.

“Waar veel bouwclubs te kampen hebben met leegloop, zijn wij de laatste jaren juist weer sterk aan het groeien”, vertelt Nick van Huffel. “Binnen onze club heerst een fantastische sfeer, waarin ruimte is voor jonge bouwers en hun vernieuwende ideeën. Vroeger waren er vooral vaste bouwtijden, maar met de komst van al die jonge mensen wordt er veel vaker spontaan gebouwd. Zo ontstond ook het idee om een bouwmarathon te houden, een inhaalslag op de erg vroege Vastenavond zogezegd.”

Van powernap tot disco

Zeven bouwers gaan aan de halve marathon deelnemen en maar liefst 10 bouwers volbrengen de hele marathon. Voor alles is gezorgd, van matrassen voor een powernap tot een stevig ontbijt voor de mannen en vrouwen die zich aan deze slijtageslag gaan wagen. Er is zelfs een disco, om wakker te blijven. “Maar een beetje steun en vriendschap kunnen we nog wel gebruiken hoor”, laat Nick weten. “Iedereen is welkom om tijdens de marathon naar de vorderingen en onze bouwers te kijken. Zie het als een soort extra open dag. We vinden het dan ook fantastisch als bezoekers in ons ‘vriendenboekske’ willen schrijven. Vraag er vooral naar als je langskomt! En natuurlijk mag je altijd wat lekkers meebrengen…”

Iedereen is bij deze van harte uitgenodigd om vrijdag of zaterdag, tussen 19.00 en 19.00 uur, te komen kijken in het bouwkot van De Leutige Krabben aan de Calandweg 47A.