Bedrijfsgronden overgedragen aan Versteden

BERGEN OP ZOOM – Vrijdagmiddag was de officiële overdracht van het nieuwe fabrieksterrein aan leidingproducent Versteden. Het bedrijf heeft besloten de productie vanuit Woensdrecht te verplaatsen naar een nieuw te bouwen fabriek op het Noordland. Namens de gemeente was wethouder Ad Coppens bij de notaris aanwezig, die het perceel van 1,5 hectare formeel overdroeg aan de directie van Versteden Leidingsystemen. Vanuit Versteden ondetekende directeur Erwin Simons de akte. De bedoeling is dat begin 2016 de bouwwerkzaamheden starten om vervolgens eind 2016 operationeel te kunnen zijn.

Het bedrijf biedt werk aan ongeveer 100 personen -zowel direct en indirect- en Versteden verwacht in de toekomst verder te kunnen groeien naar 130 a 150 medewerkers. De directie van Versteden heeft zich voor het bepalen van haar nieuwe vestigingslocatie 'breed georiënteerd' in oostelijk Zeeland en westelijk West-Brabant.

Glasvezelversterkte leidingen

Versteden is sinds 1978 gespecialiseerd in het ontwerpen, fabriceren en installeren van glasvezelversterkte kunststof leidingen (polyester, vinylester en epoxy) al dan niet voorzien van een thermoplastische liner. "Door het brede assortiment aan producten is het mogelijk voor elke toepassing de juiste materiaalkeuze te maken", stelt de onderneming. "Met meer dan 35 jaar ervaring is Versteden zonder te overdrijven toonaangevend binnen de binnen Benelux op het gebied van FRP leidingsystemen." Het bedrijf kan, naar eigen zeggen, bogen op een grote en brede klantenkring. Versteden noemt in dit verband onder meer Shell, Sabic, Chemours, DSM, Akzo en Vynova.
 

Fotobijschrift: de ondertekening van de verkoopakte bij DLB Notarissen, waarbij vrijdagmiddag de gronden formeel over zijn gegaan van de gemeente naar Versteden. Wethouder Ad Coppens (links op de foto) had bij deze feestelijke gelegenheid een welkomstcadeau voor directeur Simons (geheel rechts op de foto). Foto: Gemeente Bergen op Zoom