Bergen op Zoom doet mee aan NLdoet

BERGEN OP ZOOM – Vrijdagmorgen was de aftrap van NLdoet, een initiatief van het Oranje Fonds dat dit jaar plaatsvindt op 9 en 10 maart. Aan de grootste vrijwilligersactie van Nederland wordt natuurlijk ook hier meegedaan. Burgemeester Frank Petter en wethouder Patrick van der Velden gaven het goede voorbeeld.

Er doen jaarlijks duizenden organisaties mee aan NLdoet, waaronder ook bedrijven. De actie zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag of dagdeel de handen uit de mouwen te steken voor het goede doel. De afgelopen tien jaar zijn er maar liefst 40.000 klussen geklaard en er hebben al 1,5 miljoen mensen deelgenomen.

Bijenwerkdag

Vanwege NL Doet heeft ‘Nederland Zoemt’ dit keer ook Bijen Werkdagen in heel Nederland. In deze regio namen Brabants Landschap, Natuurpodium Brabantse Wal, De Kleine Kievit en Bijenhoudersvereniging de Wal van Brabant de organisatie daarvan voor hun rekening.

Twee groepen 4 van basisschool de Biezenhof gingen vrijdag de negende bij stadsboerderij De Kleine Kievit een bloemenveld inzaaien en bijenhotels maken. Ze kregen daarbij uitleg van een imker over bijen en ’s morgens waren wethouder Patrick van der Velden en burgemeester Frank Petter even aanwezig om te helpen. De activiteit sluit aan bij de doelstellingen van het onlangs gestarte project Bijenlandschap Brabantse Wal.

Foto: Gemeente Bergen op Zoom