Bergen op Zoom verliest ziekenhuisstrijd: Bravis kiest voor Roosendaal

BERGEN OP ZOOM / ROOSENDAAL – De kogel is door de kerk. Het nieuwe ziekenhuis van Bravis komt niet in Bergen op Zoom maar in Roosendaal, in het gebied Bulkenaar langs de oostzijde van de A58 en ten zuidwesten van de wijk Tolberg. Dat heeft de directie van Bravis dinsdagmorgen bekendgemaakt in Bergen op Zoom, tijdens een persconferentie in het huidige ziekenhuis aan het Boerhaaveplein.

Aan de locatiekeuze is een intensieve lobbystrijd voorafgegaan tussen de gemeenten Bergen op Zoom en Roosendaal, die beiden de nieuwbouw binnen de eigen gemeentegrenzen wilden halen.

Teleurstelling

Het Bergse college meende een goede kaart in handen te hebben met de voorkeurslocatie Zoomland, ingeklemd tussen de snelwegen A4 en A58. De 12 hectare zijn deels al in eigendom van de gemeente Bergen op Zoom; ook twee andere eigenaren (waaronder Philip Morris) waren bereid mee te werken aan een snelle verkoop. Vanuit de Bergse politiek wordt met teleurstelling gereageerd op de keuze. Met name burgemeester Petter heeft zich ingespannen voor een pro-Bergse lobby. Overigens zal het voor buurgemeente Roosendaal nog niet zo eenvoudig zijn om de Bulkenaar te ontwikkelen voor de nieuwbouw; de voornamelijk agrarische gronden zijn in het bezit van meer dan 20 verschillende eigenaren en daarmee zal nog onderhandeld moeten worden.

Raadsvergadering

Naar aanleiding van de loactiekeuze komt de Bergse gemeenteraad vanavond in een extra spoedvergadering bijeen. Daarin zal het college de raadsleden informeren over de recente ontwikkelingen en het verdere proces rondom de nieuwbouw.

Lees ook: Bergen op Zoom niet gelukkig met keuze Bravis