Bergen op Zooms Blazersensemble vijftig jaar bij herdenkingen bevrijding

Het Bergen op Zooms blazersensemble bij de herdenking in 2014, tijdens de herdenking van 70 jaar bevrijding. (Foto: Dick Vermaas)

BERGEN OP ZOOM – Het Bergen op Zooms Blazersensemble viert deze maand het 50-jarig jubileum. Het ensemble is officieel op 18 oktober 1969 opgericht, ter gelegenheid van de 25-jarige viering van de bevrijding van Bergen op Zoom. Dit om het toenmalige bezoek van de Canadese ambassadeur muzikaal te omlijsten. Sindsdien speelt het Bergen op Zooms Blazersensemble ieder jaar op de herdenkingsplechtigheden op zowel de Britse als Canadese Begraafplaats en bij het herdenkingsmonument (MoNUment) op het Thaliaplein.

Heel bijzonder is dat één van de leden van het eerste uur,  trompettist Piet Koolen, al die jaren op de herdenkingen heeft  gespeeld. Jarenlang speelde hij de Last Post. Het muzikaal omlijsten van de herdenkingen vormt een essentieel onderdeel van het jubileumjaar van het ensemble.

Zaterdag 26 en zondag 27 oktober

Dit jaar vinden de herdenkingen op zaterdag 26 oktober (Brits kerkhof) en zondag 27 oktober (Canadees Kerkhof) plaats. Het jubileumjaar wordt afgesloten met een kerstconcert op donderdag 19 december, samen met kamerkoor Sasso Montanar, onder leding van Janno den Engelsman