Actie van Soroptimisten krijgt vervolg: Orange The World

BERGEN OP ZOOM (ingezonden mededeling, bewerkt door de redactie) – Na een avond die aandacht vroeg voor kinderprostitutie, waarbij geld werd opgehaald voor de bestrijding hiervan, haakt onze gemeente nu ook aan bij Orange The World. Binnenkort kleuren heel wat iconische Bergse gebouwen oranje.

Om aandacht te vragen voor het wereldwijde probleem van kinderprostitutie, werd donderdag 10 oktober de film SOLD getoond in cinema Kiek in de Pot. De opbrengst van de kaartverkoop van de film kwam geheel ten goede aan de stichting Free a Girl.

Free a girl zet zich in om meisjes die worden vastgehouden in bordelen op te sporen, te bevrijden, op te vangen en ze door middel van counseling, scholing en beroepstrainingen een hoopvolle toekomst te geven. De Soroptimisten in Bergen op Zoom steunen Free a Girl hierin. De filmavond werd goed bezocht en het aanwezige publiek was zichtbaar onder de indruk van het heftige verhaal over een jong meisje dat in de prostitutie terecht kwam.

Vrijheid niet venzelfsprekend

Voorafgaande aan de film sprak wethouder Annette Stinenbosch kort het publiek toe. Ze ging in op de noodzaak van het voeren van het gesprek met elkaar over vrijheid, juist in het jaar waarin we vieren dat we 75 jaar bevrijd zijn. We mogen dit niet als vanzelfsprekend zien, vertelde ze, want er zijn nog altijd mensen die niét in vrijheid leven. Meteen introduceerde ze het voor Bergen op Zoom nieuwe initiatief, een samenwerking van de Soroptimisten, de gemeente Bergen op Zoom en iNQ Events.

Van 25 november (Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen) tot 10 december (Internationale Dag van de Rechten van de Mens) kleuren meerdere gebouwen in onze gemeente oranje om aandacht te vragen voor het stoppen van geweld tegen vrouwen en vrouwen die niet in vrijheid leven. De oranje aangelichte gebouwen zullen, aldus Stinenbosch, aansporen om samen voor die vrijheid te strijden. Bergen op Zoom maakt hiermee onderdeel uit van de wereldwijde campagne Orange The World.