Vrijheid voor ons allen! Herdenking 75 jaar bevrijding Lepelstraat

INGEZONDEN BERICHT, bewerkt door de redactie.

LEPELSTRAAT – In het weekend van zaterdag 26 en zondag 27 oktober herdenkt Lepelstraat op gepaste wijze 75 jaar Bevrijding, daar het 75 jaar geleden is dat Nederland bevrijd werd van de Duitse bezetting door  de tomeloze inzet van Canadezen, Engelsen en Amerikaanse soldaten in deze regio.  Onder het motto ‘ Vrijheid voor ons allen’ is er een aantal activiteiten die in het teken staan van de bevrijding zoals een expositie en een herdenkingsdienst. Locatie: Kerk H. Antonius van Padua.

Zaterdag 26 oktober

  • 14.30 uur      Opening expositie ‘Vrijheid voor ons allen’.

Zondag 27 oktober

  • 11.00 uur: Gezinsviering/ Herdenkingsviering 'Vrijheid voor ons allen', opgezet door de Parochierkern en werkgroep Gezinsviering. Met zang van het Kinderkoor en Gelegenheidskoor. Na afloop: Napraten tijdens het koffie/thee uurtje. Gelegenheid tot het bezoeken van de expositie in de kerk.
  • 14.00 – 15.00 uur: Bevrijdingsconcert door Harmonie Sint Antonius

Doorlopende expositie

De doorlopende expositie is nog in novemer de zien in de kerk. Deze is geopend op dinsdag van 10.00 tot 13.00 uur, donderdag 13.00 tot 16.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur.

Herdenkingsroute Lepelstraat

In de flyer, die gekoppeld is aan de expositie, is een Herdenkingsroute opgenomen, die men op elk moment en op eigen gelegen te voet, met de fiets of per auto kan leggen. Dit ter herinnering aan en ter nagedachtenis aan degene die voor onze vrijheid hebben gestreden.

  • Locattie kerk H. Antonius van Padua: Kerkstraat 53, 4664 BP Lepelstraat

(Illustratie: organisatie 75 jaar Bevrijding Lepelstraat)