Bergenaar (27) dreigt bewoner Dumontsdreef met vuurwapen

BERGEN OP ZOOM – Een 27-jarige Bergenaar is gisterenavond aangehouden, nadat hij een bewoner van een appartement aan de Dumontstraat met een vuurwapen zou hebben bedreigd. Het slachtoffer wist echter het vuurwapen te bemachtigen en schakelde de politie in. De dader was omstreeks half negen 's avonds naar de woning van het slachtoffer gegaan om daar 'spullen op te halen', aldus de politie.

De bewoner zou bij het openen van de voordeur direct gezien hebben dat de man, die een bekende van hem is, gewapend was. "Volgens eigen zeggen aarzelde hij geen moment en trok hij het vuurwapen snel uit de handen van de verdachte", zo meldt de politie. "Direct hierop sloot hij de deur en nam het wapen mee naar binnen in zijn woning."

In beslag genomen

Vervolgens waarschuwde het slachtoffer de politie. In de Dumontstraat aangekomen troffen de agenten buiten de woning de 27-jarige man aan, die vervolgens werd aangehouden. De verdachte is overgebracht naar een politiecel en zit vast, in afwachting van het onderzoek. Het vuurwapen is in beslag genomen.

Bron: Politie RE Zeeland-West-Brabant