Poging tot moord op Bergse (52): omstanders grijpen in

Omstanders sloegen de ruiten in van de wagen, in een poging de vrouw te bevrijden. De dader ging er vervolgens vandoor maar kon later worden aangehouden. 

BERGEN OP ZOOM – Een 52-jarige vrouw uit Bergen op Zoom is gisterenmorgen ernstig mishandeld door een 55-jarige Bergenaar. Het tweetal zat in een geparkeerde auto. Eén van de omstanders wist een raam van het voertuig te forceren in een poging de vrouw te bevrijden. De dader is later aangehouden en zit vast op verdenking van een poging tot moord danwel doodslag. De vrouw is met onbekende verwondingen opgenomen in het ziekenhuis. Een politiewoordvoerder laat weten, uit privacyoverwegingen geen informatie te kunnen geven over de aard van de mishandeling.

"Getuigen zagen rond 8.00 uur de man en het slachtoffer in een geparkeerde auto zitten", zo meldt de politie vandaag. "De vrouw werd daarbij door de man mishandeld. Eén van de getuigen ging daarop naar de auto toe en probeerde de vrouw uit de auto te bevrijden. Daarbij sloeg hij de ruiten van het voertuig in. Vervolgens ging de auto er vandoor."

Ambulance

De politie werd gewaarschuwd en ging direct op zoek naar het voertuig en de inzittenden. De auto werd een kwartier later aangetroffen op de Borgvlietsedreef. Het slachtoffer werd op dat moment al verzorgd door ambulancepersoneel en is vervolgens overgebracht naar het Bravis ziekenhuis. 

Aangehouden na 'uitpraatprocedure'

De verdachte zou er te voet vandoor zijn gegaan. "De man werd niet meer in de directe omgeving aangetroffen. Uiteindelijk is hij rond 13.00 uur aangehouden op de Meilustweg. De verdachte reed op dat moment in een auto." De verdachte is door middel van een 'uitpraatprocedure' uit de auto gehaald, aldus de politie. De man zit nu vast in afwachting van zijn verhoor. De recherche stelt een verder onderzoek in.

Bron: Politie RE Zeeland-West-Brabant