Bergenaar (34) betrapt met softdrugs en chemicaliën

BERGEN OP ZOOM – Een 34-jarige Bergenaar is vannacht bij de Randweg Noord aangehouden vanwege het bezit van drugs. De man maakte met zijn auto een vreemde manoeuvre en dat trok de aandacht van surveillerende agenten. In de auto troffen de agenten een hoeveelheid softdrugs aan; ook vonden ze chemische stoffen die vermoedelijk bedoeld zijn voor de productie van synthetische drugs.

De politie kreeg de automobilist rond half twee 's nachts in de gaten en vanwege diens verdachte rijgedrag is hij aan de kant gezet. "Omdat de man gekend was vanwege feiten, die met de opiumwet te maken hadden, besloten de agenten de auto te controleren", zo laat de politie weten. "De agenten vorderden de uitlevering van alle aanwezige drugs en de man werkte hieraan mee."

Onbekende vloeistof en wit poeder

In de auto troffen de agenten een kleine hoeveelheid hennep aan, evenals wat flessen met een onbekende vloeistof. Ook werd een hoeveelheid wit poeder aangetroffen in de auto. "Deze laatste twee zaken worden onderzocht, omdat het vermoeden is dat dit ook verdovende middelen zijn", aldus de politie. De verdachte heeft vervolgens afstand gedaan van alle aangetroffen goederen. Hij is aangehouden en overgebracht naar een politiecel. Vandaag wordt de verdachte gehoord over de zaak.

Bron: Politie RE Zeeland-West-Brabant