Bergenaar (41) betrapt met drugs op dancefestival

Bij het Daylight Festival (archieffoto 2014) zijn zaterdag ingangscontroles gehouden waarbij streng is gecontroleerd op het bezit van drugs. Daarbij is een 41-jarige Bergenaar aangehouden. (Foto: Daylights Festival)

BERGEN OP ZOOM / BOSSCHENHOOFD – Een 41-jarige Bergenaar en een 26-jarige man uit Dongen hebben zaterdag geprobeerd om drugs binnen te smokkelen bij een dancefestival in Bosschenhoofd. Bij het tweetal zijn in totaal 11 pillen, een gripzakje harddrugs en een gripzakje wiet in beslag genomen.

De drugscontroles vonden plaats bij het Daylight Festival in Bosschenhoofd, een hardcore dance event. Ook een 35-jarige Tilburgse is aangehouden bij de ingangscontrole. Zij had 12 gripzakjes harddrugs en zes pillen op zak. Zij probeerde harddrugs binnen te smokkelen. Een oplettende beveiliger vraagt de vrouw bij de ingang of zij drugs bij zich heeft. Als zij inderdaad gripzakjes met witte poeder uit haar jaszak haalt, wordt de politie erbij gehaald. Deze heeft haar voor verhoor meegenomen naar het politiebureau in Roosendaal. 

Zero Tolerance

Bij het dancefestival is streng gecontroleerd op het bezit van drugs, vanwege het 'zero tolerance'-beleid van de politie. "Dit betekent dat elke vorm van geestverruimende middelen niet zijn toegestaan", aldus de organisatie van het festival. De organisatoren hadden de bezoekers vóóraf al gewaarschuwd via de website: "Pas dus op wat je meeneemt, iedereen wordt zorgvuldig gevisiteerd onder toezicht van de politie."

Bron: Politie RE West-Brabant-West