Spectaculaire achtervolging A58 eindigt bij Antwerpen

De vier inzittenden worden door de politie overmeesterd, nadat de wagen bij Antwerpen was gecrached in de vangrail. (Foto: Twitter / Politie eenheid Rotterdam & Dordrecht)

BERGEN OP ZOOM / ANTWERPEN  – Een spectaculaire achtervolging zorgde voor commotie op de snelweg A58. Een grijze taxi met een buitenlands kenteken reed met hoge snelheid langs Bergen op Zoom, achtervolgd door zeker acht politiewagens met zwaailicht, een aantal motoren en een helicopter. Volgens politieberichten zou de wagen uiteindelijk gecrached zijn in België, bij Hoevenen vlak vóór Antwerpen. Daarbij zouden de vier inzittenden zijn aangehouden.

De achtervolging van de wagen -mogelijk gaat het om een Oost-Europees voertuig- zou begonnen zijn ter hoogte van Rotterdam-Zuid, en uiteindelijk via de Moerdijkbrug richting Roosendaal en Bergen op Zoom zijn gegaan. Dat blijkt uit berichten van het Operationeel Centrum Politie, eenheid Rotterdam & Dordrecht, op de social media. Via de A4 eindigde de tocht op de A12, vlak vóór de Antwerpse ring, waar de taxi in de vangrail reed. Het is niet bekend waarom de wagen is achtervolgd.