Bergenaar Jeffry Verdult overhandigt boek op Indonesische ambassade

DEN HAAG / BERGEN OP ZOOM – Zaterdag 9 oktober was Bergenaar Jeffry Verdult  te gast op de ambassade van Indonesië in Den Haag. Dit op uitnodiging van Stichting Mijn Roots, die mensen helpt bij hun zoektocht naar familie in Indonesië. Hij mocht er ‘zijn’ boek overhandigen aan twee hoogwaardigheidsbekleders.

Jeffry ging eerder dit jaar met het tv-programma Spoorloos naar Indonesië. Het leidde tot een aantal nieuwe contacten en avonturen, waaronder deze uitnodiging op de ambassade. Hij toog erheen in gezelschap van Anne Leendertse. Zij is de schrijfster van het boek ‘Het Ging Van Eiges’, over de persoonlijke zoektocht van de Bergenaar naar zijn afkomst en familie. In Den Haag hebben zij exemplaren mogen overhandigen aan de ambassadeur van Indonesië I Gusti Wesaka Puja en aan Azis Nurwahyudi, Minister Van Sociale- En Culturele Zaken.

Jeffry laat weten te hebben genoten van de dag. Zeker van de ontmoeting met de mensen van Mijn Roots: “Het was één grote familie van mensen die weten hoe het voelt om op zoek te zijn naar je verleden. Het is mooi om zo ervaringen en gevoelens te kunnen delen met elkaar, dit alles met ondersteuning van de ambassade. We kijken al weer uit naar de volgende bijeenkomst in december.”