666 The Nightmare presenteert halloweenfilm in Gebouw-T

BERGEN OP ZOOM – 666 The Nightmare viert Halloween dit jaar wel op een hele speciale manier. Voor het jaarconcert maakten de zeven leden van de Bergse rockgroep speciaal een film.  Die zal voorafgaand aan het optreden op 29 oktober in Gebouw-T worden vertoond. Voor de rolprent met de titel 'Children Of The Corn' maakte de groep gebruik van vijf jeugdige acteurs.

Zeven jaar geleden maakte de bekende rockband voor het 10-jarige jubileum ook al eens een short movie. "Maar dit keer zijn we nog verder gegaan. We hebben een aantal draaidagen gehad in onder meer maisvelden, in de binnenstad en in een Bergs restaurant.” Volgens Marijn van den Branden, toetsenman en regisseur van de film, was het werken met de kinderen een schot in de roos. "De film is losjes gebaseerd op de filmklassieker 'Children of the Corn', die in 1984 een grote hit in de bioscoop was. Stephen King schreef het verhaal en het past perfect bij Halloween.”

Van den Branden wil nog niet al teveel kwijt over de film: "Samen met kunstenares Petra Kwaadgras zal ik komende weken de film editen. Het ruwe materiaal is echter zeer spectaculair, dus het moet zeker iets moois opleveren.” Saillant detail is dat ook twee kinderen van bandleden meespelen. "Alle vijf kinderen zaten vanaf de eerste minuut in hun rol. Het was eigenlijk een peuleschilletje om hen te regisseren.”

Nieuw repertoire

666 The Nightmare koppelt haar jaarconcert sinds vorig jaar aan het steeds populairder wordende Halloween. "De jaren ervoor gaven we in de eerste weken van het nieuwe jaar een jaarconcert. Maar onze Halloween Party was vorig jaar zo’n enorm succes. Gebouw-T was volledig uitverkocht, iets wat natuurlijk toch bijzonder is voor een Bergse band”, aldus Marijn.

Ook dit jaar zal de band een deels nieuw repertoire presenteren. Daarnaast worden er voor de fans van het eerste uur songs gespeeld uit de beginperiode van de band. De toetsenist vertelt: "We hebben begin oktober nog in de befaamde poptempel De Boerderij in Zoetermeer gespeeld. Die was bijna uitverkocht.” Gebouw-T heeft aangekondigd dat het zowel binnen als buiten een gedaantewisseling zal ondergaan. "Samen met een team van het poppodium wordt alles opgetuigd in de stijl van Children of the Corn. Als je zo’n thema aan een optreden hangt, moet je het ook goed doen.”

Het jaarconcert vindt plaats op zaterdag 29 oktober. DJ WcoolJ verzorgt de muziek. Kaarten zijn voor 10,50 euro te koop bij De Waterput in de Bosstraat in Bergen op Zoom en via de website van Gebouw-T.

Foto: Mitch van Leeuwen