Boswachter vindt ‘volledig gestripte BMW’

Van deze luxe BWM is vrijwel niets meer over; alles wat los en vast zat, is verwijderd. (Foto's: Brabants Landschap – Erik de Jonge / Twitter)

BERGEN OP ZOOM – Boswachter Erik de Jonge van Brabants Landschap doet wel vaker opmerkelijke vondsten in de bossen buiten Bergen op Zoom. Maar vanmiddag keek hij zijn ogen wél even uit. "Kijk hier nou!! Tref net een compleet gestripte dikke BMW aan in het bos!", zo reageerde hij via Twitter. De wagen maakt inderdaad een desolate indruk: het kostbare voeruig is van alle losse en verwijderbare onderdelen -inclusief de deuren- ontdaan. Alleen de witlederen stoelen zijn in de wagen achtergebleven.

Vermoedelijk is het werk van gespecialiseerde dieven; het voertuig zou gisterenavond zijn gestolen. Het 'strippen' van gestolen luxe voertuigen komt helaas vaker voor, zo blijkt bij navraag bij de politie. Dure wagens zoals deze zijn lastig te verkopen en de losse onderdelen brengen vaak méér op dan een complete auto. Het is niet bekend wie de eigenaar van deze 'gestripte' BMW is; de politie doet verder onderzoek. Het karkas is inmiddels afgesleept; de plaats wordt onderzocht op mogelijke veronreinigingen.