Sabic viert feest en trakteert op gratis ijspret voor de jeugd

BERGEN OP ZOOM – Donderdagmiddag kwamen maar liefst vier organisaties bij elkaar om leuk nieuws te brengen. Sabic zit 45 jaar in Bergen op Zoom en wil dat niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Samen met de ijsbaanorganisatie, de gemeente en de Fitfabriek, kondigde Sabic locatiedirecteur Leon Kalle aan dat leerlingen van maar liefst 26 scholen gratis ijspret aangeboden krijgen.

Namens StaBoz, de ijbaan-organisatie, nam eerst Wim van Poppelen kort het woord. Hij heette iedereen van harte welkom, de wethouder en Sabic in het bijzonder. Het is al weer de twintigste keer dat er een ijsbaan op de Grote Markt staat, vertelde hij. Vervolgens was het woord aan de locatiedirecteur van het petrochemische bedrijf. Die meldde dat zijn organisatie het leuk vindt om te trakteren, dat hoort bij jarig zijn en je betrokken voelen bij de samenleving. Daarom is voor een 'traktatie' gekozen voor de jeugd, die sport en spel combineert.

Droogschaatsen

Maar liefst 26 basischolen en het bijzonder onderwijs hebben donderdagochtend een vrolijke brief gehad. Daarin krijgen de leerlingen niet alleen een middag schaatsen en ijspret aangeboden maar ook, voor de groepen vier tot en met acht, les in 'droogschaatsen'. Dat laatste wordt verzorgd door de Fitfabriek. Namens die organisatie verduidelijkte Niels Quispel: "We gaan eerst dus aandacht hebben voor schaatstechnieken." De lagere groepen slaan dat over, zij krijgen vooral ijspret aangeboden. Ook het CIOS en de Strienerijders werken overigens mee aan het jaarlijkse schoolschaatsen, waarvoor de deelname normaliter door de onderwijsinstellingen zelf wordt betaald.

Huwelijk

Wethouder Kammeijer vergeleek de 'relatie' tussen de gemeente en Sabic met een 45-jarig huwelijk. "Het is soms hard werken", sprak ze. "Maar we zijn overwegend blij met elkaar. De betrokkenheid van Sabic met de regio en de gemeente is bijzonder. We waarderen deze mooie geste zéér." Ook de ijsbaan kon op haar complimenten rekenen, vanwege de gestage groei, de samenwerkingsverbanden en het feit dat zo veel jeugd zich er prima vermaakt.