Winkelcentrum Het Kompas lanceert de Kompassieprijs.

INGEZONDEN MEDEDELING

BERGEN OP ZOOM – Er is veel nieuwe dynamiek ontstaan in Winkelcentrum Het Kompas op de Bergse Plaat. De ondernemers hebben zich herpakt in een vereniging die blaakt van vertrouwen, met nieuwe ideeën en samenwerkingsverbanden. Én met een nieuwe, zelf in het leven geroepen prijs.

De ondernemers zijn samenwerking gaan zoeken met de eigenaar van het winkelcentrum, de gemeente en de wijkcommissie, maar ook met bewoners en andere ondernemers op de Bergse Plaat. Concrete plannen zijn het bestrijden van leegstand en van het binnenplein een levendige ontmoetingsplaast maken, met onder meer zitjes. Daar gaat het zeker niet bij blijven. Ook willen de Kompaswinkeliers meer betrokkenheid met en van de buurt. Daarom is de Kompassieprijs ingesteld.

Deze prijs werd vrijdagmiddag voor het eerst uitgereikt en ging naar de heer Van Keulen, een bewoner die dagelijks actief bijdraagt aan een schonere leefomgeving. Hij vindt het zelfs een vanzelfsprekendheid. "Zo zijn wij" meldde zijn vrouw. Desondanks vonden de ondernemers, in samenwerking met de wijkcommissie, dat hij de prijs dik verdient.