Voormalig Lijst Linssen-raadslid Jack van Es overleden

BERGEN OP ZOOM – Zaterdag is onverwacht Jack van Es overleden, de man die in het begin van de jaren '90 mede de partij Lijst linssen oprichtte, samen met Ton Linssen. Hij stopte in 2014 met de Bergse politiek maar was door zijn voormalige collega's duidelijk nog niet vergeten, getuige de reacties op bijvoorbeeld Facebook.

Jack van Es was naast raadslid ook lang fractievoorzitter en als senior tevens plaatsvervangend voorzitter van de raad, na de burgemeester. In de vorige raadsperiode nam hij om gezondheidsredenen afscheid. Op de social media pagina van zijn partij schreef Ton Linssen over de verslagenheid waarmee Lijst Linssen kennis heeft genomen van het overlijden:

"Jack Van Es kwam in 1994 in de gemeenteraad. Hij is in de politiek begonnen bij Lijst Linssen van Ton Linssen. Als raadslid en als fractievoorzitter. Was voorzitter van de raadswerkgroep Netwerkstad Roosendaal Bergen op Zoom. Hij was jarenlang specialist op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling. Bij zijn vertrek uit de raad in april 2014 koninklijk onderscheiden. Wij zijn Jack van Es dankbaar voor ruim 20 jaar inzet voor het welzijn van Bergen op Zoom. Lijst Linssen zal hem gedenken als een vriendelijke bestuurder die altijd verbindingen zocht."

Foto: Facebookpagina lijst Linssen