Politie: drie aanhoudingen in één week na woninginbraken

Nu de dagen korter én donkerder worden is het inbrekersgilde weer volop actief, zo waarschuwt de politie (archieffoto). Omwonenden en passanten worden opgeroepen om alert te zijn op verdachte situaties en deze te melden. (Bron: Politieteam Bergen op Zoom / Facebook)

BERGEN OP ZOOM – Het dievengilde is weer op pad, nu de dagen donkerder en korter worden. Het Politieteam Bergen op Zoom is alert op wonininbraken en heeft in één week tijd drie vermoedelijke insluipers weten aan te houden. Dat meldt het team via de social media. Zo is gisterenavond rond acht uur een persoon opgepakt die aan de Agger, op de Bergse plaat, actief zou zijn. "Met medewerking van oplettende melders en getuigen hebben collega's een verdachte hiervoor aan kunnen houden."

"Wij zijn er trots op dat wij in één week, met behulp van getuigen, drie woninginbrekers hebben kunnen aanhouden!", zo is te lezen op de Facebook pagina van  het Bergse politieteam. "Weer een mooi succes in samenwerking met u als oplettende getuigen en melders."

Oproep politie: meld verdachte situaties!

Alertheid van buurtbewoners en voorbijgangers is van groot belang om snel te kunnnen handelen, zo benadrukt de politie. Daarom doet het team via Facebook een oproep om het signaleren van verdachte activiteiten, die het daglicht niet kunnen verdragen, direct door te geven. "Ziet u iets verdachts en/of vermoedt u dat er op dat moment wordt ingebroken, bel direct 112", aldus Politieteam Bergen op Zoom. "Is de spoed wat minder bel dan 0900-8844."