Minderjarige chauffeur (17) betrapt bij witwascontrole op A4

Vijf verdachten van 17 tot 29 jaar oud zijn vanmorgen aangehouden bij een controle op de A4. Bron: Politie RE Zeeland-West-Brabant.

BERGEN OP ZOOM – Op de A4 ter hoogte van Bergen op Zoom zijn vanmorgen vroeg vijf mannen opgepakt. Ze worden verdacht van witwassen. Het gaat om een drie Amsterdammers (24, 26 en 29 jaar oud), een 25-jarige Zaandammer en een 17-jarige Bergenaar. De laatstgenoemde zat achter het stuur en beschikte, als minderjarige, niet over een rijbewijs. Alle vier de mannen in de auto zijn hierop aangehouden op verdenking van witwassen. De auto en het geld zijn in beslag genomen, zo laat de politie vandaag weten.

Agenten hebben vanmorgen rond half vijf wee auto’s aan de kant laten zetten voor onderzoek. Eén van de wagens rook sterk naar hennep, aldus de politie. "Ook bleken de passagiers een flink geldbedrag bij zich te hebben." De 26-jarige Amsterdammer had volgens de politieverklaring hennepresten op zijn kleding.

Minderjarige chauffeur

De tweede auto werd bestuurd door een 17-jarige Bergenaar. "De jongen was niet in het bezit van een rijbewijs bovendien rook zijn voertuig naar hennep. Hierop is hij aangehouden. Omdat hij waarschijnlijk bij de vier andere verdachte hoorde wordt hij ook verdacht van witwassen. Zijn auto is ook in beslag genomen." De politie doet verder onderzoek naar de zaak.