Bergse kinderdagverblijven krijgen certificaat Groen Licht

BERGEN OP ZOOM – Maandag 5 februari reikt wethouder Yvonne Kammeijer twee Groen Licht certificaten uit aan de kinderdagverblijven Kindcentrum De Kleine Markies en LPS-Kom op Lodijke. Daarmee komt de provincie Noord-Brabant op 100 gecertificeerde kinderopvanglocaties die verkeersveiligheid hoog in het vaandel hebben.

Het keurmerk Groen Licht is een initiatief van Edux Onderwijspartners uit Ulvenhout. Op hun website valt te lezen: 'Juist op jonge leeftijd zijn kinderen erg gevoelig voor het inslijpen van routines en ook op jonge leeftijd nemen zij al veel waar van wat in hun omgeving gebeurt.'

Peuterspeelzalen en kinderdagverblijven hebben ook een voorlichtende taak richting ouders, stelt Edux. Die moeten hun kinderen bewust maken van het verkeer op straat en hoe ze zich daar veilig in begeven. Daarnaast krijgen kinderen natuurlijk ook voorlichting. Kindcentra die dit beide op de juiste wijze doen kunnen het Groen Licht certificaat krijgen en zowel Kindcentrum De Kleine Markies als LPS-Kom op Lodijke voldoen aan die criteria.

Stockfoto: Pixabay/Ed Berlyn