Bergse peuters en kleuters krijgen prentenboek van gemeente

INGEZONDEN MEDEDELING ( bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – Op vrijdag 6 april, om 10 uur, leest wethouder Yvonne Kammeijer het prentenboek ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’ voor op basisschool de Aanloop. Ze geeft daarmee het Bergse startsein voor de landelijke actie Geef een prentenboek cadeau. Tijdens deze actie geeft de gemeente zo’n 3300 exemplaren van het prentenboek weg aan alle kleuters en peuters in de gemeente.

Als er bij jonge kinderen thuis mooie boeken zijn, ontdekken zowel zij als hun ouders hoe leuk lezen en voorlezen zijn. Geletterdheid is een voorwaarde voor succes op school en later in de samenleving. Omdat de gemeente Bergen op Zoom alles in het werk stelt om laaggeletterdheid en onderwijsachterstand te voorkomen, zocht zij aansluiting bij de landelijke actie 'Geef een prentenboek cadeau'.

Volgende week krijgen zo’n 3300 kleuters en peuters op alle basisscholen en de daaraan verbonden peuterlocaties het prentenboek 'Raad eens hoe veel ik van je hou'. De scholen en peuteropvang-organisaties organiseren speciale voorleesmomenten om ouders te stimuleren thuis ook voor te lezen.

Stock-afbeelding: Pixabay/Jonny Lindner