Alsnog afsluitingen A4 tussen knooppunten Markiezaat en Zoomland

BERGEN OP ZOOM / BRABANTSE WAL – Rijkswaterstaat voert komend weekend alsnog onderhoud uit aan het asfalt van de A4 tussen knooppunten Markiezaat en Zoomland in de richting van Rotterdam. De werkzaamheden zouden eigenlijk twee weken eerder plaats hebben gevonden, totdat bleek dat er ook al geen treinverkeer was in de regio wegens het plaatsen van geluidsschermen langs het spoor.

Door het onderhoud is de A4 vanaf knooppunt Markiezaat tot afrit (29) Bergen op Zoom-Zuid afgesloten van vrijdag 6 april 21.00 uur tot maandag 9 april 05.00 uur.

Vanaf zaterdag 7 april 18.00 uur tot maandag 9 april 05.00 uur wordt de afsluiting verlengd waardoor de op- en afrit (29) Bergen op Zoom-Zuid en op- en afrit (28) Bergen op Zoom eveneens zijn afgesloten.

Weggebruikers dienen door omleidingen rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot 15 minuten. Daarnaast zijn verzorgingsplaats Het Rak aan de A58 in de richting van Bergen op Zoom en de verbindingsweg bij knooppunt Markiezaat vanuit Antwerpen richting Bergen op Zoom ook afgesloten.

Afsluitingen A4

A4 tussen knooppunt Markiezaat en Bergen op Zoom-Zuid (29) in de richting van Rotterdam

Van vrijdag 6 april 21.00 uur tot maandag 9 april 05.00 uur zijn de volgende locaties afgesloten:

  • Toe- en afrit Hoogerheide (30) in de richting van Rotterdam.
  • Afrit Bergen op Zoom-Zuid (29) in de richting van Rotterdam.
  • Verbindingsweg A4 bij knooppunt Markiezaat vanuit Antwerpen in de richting van Bergen op Zoom.
  • Verzorgingsplaats Het Rak langs de A58 vanuit Vlissingen in de richting van Bergen op Zoom.

Uitbreiding van de afsluiting

Van zaterdag 7 april 18.00 uur tot maandag 9 april 05.00 uur zijn de volgende locaties van de A4 tussen knooppunt Markiezaat en knooppunt Zoomland in de richting van Rotterdam afgesloten:

  • Toerit Bergen op Zoom-Zuid (29) in de richting van Rotterdam.
  • Toe- en afrit Bergen op Zoom (28) in de richting van Rotterdam.

Omleidingen A4

Het verkeer vanuit Vlissingen richting Breda en Rotterdam wordt als volgt omgeleid:

  • Volg de A58 tot knooppunt Markiezaat.
  • Ga bij knooppunt Markiezaat over op de A4/A12 in de richting van Antwerpen.
  • Volg de A4/A12 tot aansluiting Antwerpen-Noord.
  • Ga bij aansluiting Antwerpen-Noord over op de E19/A16 in de richting van Breda en Rotterdam.

Lokaal verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

Weersgevoelige werkzaamheden

Onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland.

Regulier onderhoud

Deze werkzaamheden betreffen gepland regulier onderhoud dat wegennet, viaducten, bruggen en tunnels periodiek nodig hebben, zoals asfaltering, vervangen van voegovergangen en onderhoud aan de vangrail. Met als doel een vlotte en veilige doorstroming voor de weggebruiker.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Iedereen kan als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én zichzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Meer informatie

Heb je vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Kijk op de pagina Geplande werkzaamheden. Je kunt ook gratis bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002
 

Bron: Rijkswaterstaat.nl