Bergse Plaat maakt zich op voor 25-jarig jubileum

BERGEN OP ZOOM – De vlaggenmasten zijn geplaatst en op woensdag 18 mei plantte een team vrijwilligers 900 begonia’s. Op 4 juni wordt 25 jaar Bergse Plaat gevierd, met een vol programma aan activiteiten langs de Binnenschelde.

Door: Mireille Hoetelmans

Tijdens het inplanten van de begonia’s op ‘de berg’ aan de Laan van Reimerswaal wist Joke Grootemaat (voorzitter wijkcommissie) te vertellen dat de voorbereidingen al anderhalf jaar in volle gang zijn. De samenwerking met de gemeente wordt als zeer prettig ervaren en de 900 door de gemeente geschonken begonia’s fleuren de entrees bij de vlaggenmasten en het ‘jubileumperk’ aan de Laan van Reimerswaal behoorlijk op. Bij iedere vlaggenmast staan 100 begonia’s en op ‘de berg’ maar liefst 500. Het aanstaande jubileum komt hiermee letterlijk  in zicht.

Volop te beleven

De deze week bezorgde Plaat Koerier (het wijkblad) laat een uitgebreid programma zien. Zo zal wethouder Yvonne Kammeijer om 10.30 de officiële opening van het feest verrichten bij Residentie Reigerhorst middels de onthulling van Stenen Strofen. Na het zichtbaar maken van dit nieuwe muurgedicht brengt zij een bezoek aan de diverse activiteiten en uiteraard eveneens aan winkelcentrum Het Kompas. Daar is dan de foto-expositie ’25 jaar Bergse Plaat en Toekomst Binnenschelde’ te bezichtigen. Het  feestactiviteiten parcours, van Waterschans tot Tureluur, laat de bezoeker nader kennismaken met deze actieve wijk, de verenigingen, sportmogelijkheden en ondernemers.