Bergse Santa Run gooit route letterlijk om

BERGEN OP ZOOM – De organisatie van de Bergse Santa Run heeft de route voor 2016 bekend gemaakt. Daarin een aantal voor eerdere deelnemers vertrouwde elementen maar ook nieuwe verrassingen. In ieder geval loopt de run dit jaar precies de andere kant op.

De start en finish zijn vanzelfsprekend ook dit jaar op de ijsbaan, dat verandert niet. Er wordt na het startschot eerst een rondje over de Grote Markt gemaakt, zodat deelnemers uitgebreid kunnen zwaaien naar de toeschouwers en wellicht zelfs supporters. Vervolgens vertrekt de stoet via de Bosstraat richting het westelijke deel van het centrum.

Meerdere activiteiten in Groot Arsenaal

Na de Sint Josephstraat en Wouwsestraat gaat het dan even terug richting de markt, om vervolgens via het Vierkantje en de Vismarkt de beeldentuin van het Markiezenhof in te rennen. Langs de Hofstraat en Moeregrebstraat wordt hierna het Havenkwartier aangedaan. De Santa’s lopen letterlijk door het Groot Arsenaal, en komen daar via de Rijkebuurtstraat, een stukje Kaai, Hogeboomstraat en de Artilleriestraat. In het Groot Arsenaal is een sportieve break ingebouwd voor en met Heroes for Heroes. Er wordt kort gefietst namelijk. Hier is tevens een hapje voor de deelnemers en het inmiddels ook bekende fotomoment. Iedereen die wil wordt er vastgelegd en de foto’s zijn later terug te zien op deze website.

Daarna is het tijd voor de terugtocht, via de Kaai en wederom de Rijkebuurtstraat. De laatste loodjes worden afgelegd door de Lievevrouwestraat en Fortuinstraat en dan lonkt de grote nieuwe tent van de ijsbaan. Daar wordt niet alleen het laatste stempeltje bemachtigd maar vindt tevens een spetterende afterparty plaats. Maar niet voordat iedere deelnemer een medaille heeft ontvangen natuurlijk!