Bergse senioren vestigen wereldrecord aerobics

In totaal 240 senioren van 55 jaar en ouder waren naar de sporthal gekomen voor de recordpoging (Tekst, foto's en video's: Han Verbeem).

BEGEN OP ZOOM – "Jaaa… we hebben het gehaald!" Met een collectieve vreugdesprong schreeuwen de Bergse 240 senioren het uit, in sporthal De Boulevard. Woensdagmorgen vestigden zij het wereldrecord Aerobics voor 55-plussers. De notaris had alle aanwezigen geteld, het aantal klopte. Ook lukte het de groep om vijftien minuten achteréén onafgebroken gymnastische oefeningen te verrichten.

Het was nog even puzzelen om het aantal 'vol' te maken. Vier deelnemers kwam de organisatie nog te kort, en vanaf de omstanders kwamen gelukkig enkele 55-plussers aangesneld om zich bij de groep te voegen. Een wereldrecordpoging… het was nog niet eerder vertoond in Nederland. Behalve dan die éne poging van Olga Commandeur, een paar jaar terug, maar dat telde niet écht. Bergse wereldrecord staat echter wel degelijk in de boeken geschreven, en is is tot stand gekomen door BAS Zomerschool, samen met FitPlus. Van de fitnessinstructrice viel een last van de schouders, toen ze het nieuws hoorde dat de poging geslaagd was. "Wat zal ik vannacht slapen als een roos", verzuchtte ze.

Vitaal

De senioren bleken allemaal behoorlijk vitaal te zijn: er waren zelfs gevorderde 70'ers bij, die moeiteloos meebewogen op de muziek van de Village People en andere hits uit voorbije decennia. De deelnemers kregen na afloop allemaal een leuke herinnering mee naar huis. Ook werd een aantal tegoedbonnen voor onder meer theatervoorstellingen verloot onder de aanwezigen.