Bergse Vastenavend heeft eigen busdienstregeling

BERGEN OP ZOOM / KRABBEGAT – Echte Bergse chauvinisten kunnen hun hart ophalen. Busbedrijf Arriva verzorgt in meerdere delen van carnaval vierend Brabant speciale buslijnen, maar voor Bergen op Zoom is een aparte knop gemaakt op de website van de vervoerder, waarmee het feest hier ook netjes Vastenavend wordt genoemd.

Om de feestvreugde maar meteen weer wat te temperen: die aparte knop is er natuurlijk vooral omdat het gedruis hier al veel eerder losbarst. Maar dat mag de pret niet drukken, het Bergse volksfeest krijgt de naam die het verdient, ook bij Arriva!

Volop ritten

Net zoals elk jaar rijdt er nachtvervoer vanuit Bergen op Zoom naar Halsteren, Steenbergen, Heerle, Wouw, Roosendaal, Hoogerheide, Huijbergen, Ossendrecht en Putte. Ook in de avonduren wordt vanaf Ossendrecht, Huijbergen en Hoogerheide extra capaciteit naar Bergen op Zoom ingezet.

Vorig jaar heeft Arriva voor het eerst tevens vrijdag- op zaterdagnacht nachtvervoer aangeboden. Het was een proef en die blijft deels overeind. In de nacht van vrijdag op zaterdag van het officiële Vastenavendweekend rijden er eveneens bussen. Er komt vanwege de drukte in datzelfde weekend bovendien extra capaciteit van en naar Hoogerheide. Verder blijven routes en dienstregeling ongewijzigd.

Voor meer info en vooraf tickets kopen klik je op deze link.