Bestuurder aangehouden na achtervolging

BERGEN OP ZOOM – Woensdagmiddag omstreeks 15.30 uur wilden surveillerende agenten een auto controleren in de Berkstraat. De controle mondde uit in een achtervolging en uiteindelijk is een verdachte aangehouden.

In de Berkstraat gaven de agenten een stopteken aan de bestuurder van de auto. Hij reageerde hier niet op en bleef doorrijden met behoorlijke snelheid. Via het Piusplein, de Kastanjelaan en de Populierenlaan reed het voertuig de Meidoornlaan in. Tijdens de tocht beging de bestuurder van de auto verschillende verkeersovertredingen; hij reed veel te hard, slingerde over de weg, verooraakte ‘bijnaaanrijdingen’ met auto’s die van de bestuurder geen voorrang kregen en reed met hoge snelheid langs een basisschool, waar het juist druk was met ouders en kinderen die uit school kwamen.

Door omstanders werden de agenten erop gewezen dat de bestuurder zijn auto had achtergelaten in de Meidoornlaan. Daar was de man over een poort geklommen. Een agent ging te voet achter de verdachte aan, een andere reed verder in de dienstauto. In de Dovenetelstraat kon de verdachte worden aangehouden.

Verlaten plaats ongeval

Later bleek ook nog dat de man in de Ratelaarstraat een aanrijding met een geparkeerde auto had veroorzaakt. Hij was weggerend toen hij werd aangesproken door de eigenaar. Deze heeft aangifte gedaan van verlaten plaats ongeval.

De politie deed kort onderzoek in de achtergelaten auto. Hierin vonden de agenten gripzakjes met hennep. Ook werd er een geldbedrag aangetroffen. Op de vluchtroute die de verdachte had gelopen werden dezelfde gripzakjes met hennep aangetroffen. De auto is in beslag genomen voor nader onderzoek. Later deden agenten, na toestemming van de rechter commissaris, nog een huiszoeking in de woning van de 27-jarige verdachte uit Bergen op Zoom. Bij die zoeking werden cocaïne, hennep en een geldbedrag aangetroffen. Al die spullen zijn in beslag genomen. De verdachte zit nog vast en zal gehoord worden door rechercheurs.