Bezig zijn met smartphone loopt slecht af voor 14-jarige fietsster

BERGEN OP ZOOM – Donderdagmiddag omstreeks 16.00 uur vond een aanrijding plaats tussen een automobilist en een fietsster op de kruising Burgemeester Stulemeijerlaan/Zoomdam. Na de aanrijding is de fietsster met botbreuken overgebracht naar het ziekenhuis.

Op het moment van de aanrijding waren er veel getuigen ter plaatse, want de scholen waren net uit. Door de agenten die ter plaatse kwamen om de aanrijding af te handelen zijn verschillende getuigenverklaringen opgenomen. Uit die verklaringen bleek onder andere dat het 14-jarige meisje uit Bergen op Zoom, dat op de fiets reed, op haar telefoon bezig was en hierdoor vermoedelijk niet goed op het verkeer lette. Agenten hebben de telefoon van het meisje in beslag genomen om te onderzoeken of de feiten deze verklaringen kunnen ondersteunen.

De bestuurder van de auto, een 21-jarige jongeman uit Bergen op Zoom, is meegenomen naar het politiebureau om een verklaring af te leggen. Ook hebben agenten bij de man een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat hij niet gedronken had. De weg is enige tijd afgesloten geweest voor het verkeer om de hulpverleners op een veilige manier hun werk te laten doen.

Bron: Politie.nl