Project Jongeren Op Gezond Gewicht feestelijk gestart

INGEZONDEN MEDEDELING

BERGEN OP ZOOM – Het project Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) Bergen op Zoom is 7 september feestelijk gestart op basisschool Octopus! Daar zijn de leerlingen vol enthousiasme begonnen met de DrinkWater!-campagne, een programma waarmee het drinken van water bij jongeren wordt gestimuleerd.

Wethouder Yvonne Kammeijer gaf het officiële startsein. Ze benadrukte het belang van de JOGG-aanpak voor de Bergse jeugd. Gelukkig was het prachtig weer, dus konden de kinderen zich vervolgens lekker uitleven op de springkussens of meer te weten komen over gezond eten tijdens een kookworkshop.

Dit evenement is de officiële start van het programma Jongeren Op Gezond Gewicht, JOGG in Bergen op Zoom. De programmastart is in de wijk Fort-Zeekant en er staan drie campagnes op stapel: Drinkwater!, de gezonde Sportkantine en Gezonde school. In het kader van Drinkwater! is men van plan om een watertappunt in de wijk te plaatsen zodat kinderen als zij buiten spelen ook water kunnen gebruiken.

JOGG is een landelijke beweging, komt voort uit het Franse EPODE-programma (Ensemble Prévenons l’Obesité Des Enfants) en heeft als doel: “Het bevorderen van een gezonde leefstijl in het algemeen en een gezond gewicht in het bijzonder. Samenwerking is daarbij erg belangrijk, daarom werkt JOGG samen met de GGD, TOS (Thuis Op Straat) en de F!TFabriek. Maar ook het bedrijfsleven denkt mee. Zo ondersteunen Albert Heijn, Brabant Water, Fort Smakelijk en Cargill het programma.