Merijn Oerlemans rolt van het ene entertainment-avontuur in het andere

BERGEN OP ZOOM / AMSTERDAM – Hij is pas 17 jaar, heeft al een eigen bedrijf en begint serieuze carrière te maken in de entertainmentwereld. Merijn Oerlemans heeft een geweldig jaar tot nu toe; "Ik hoop nog even op die roze wolk te kunnen blijven zitten. Wat me allemaal overkomt is zó mooi, ik rol van het ene in het andere avontuur."

Hij was vijf jaar toen hij ontdekte hoe fantastisch het is om mensen te vermaken. Merijn: "Ik liep als kulleke mee met Steketee, tijdens de intocht en optocht. Natuurlijk ook zo verkleed. Het was geweldig, al die lachende gezichten op me heen. Daar ontdekte ik hoe goed het voelt om anderen te vermaken en dat ben ik vervolgens altijd blijven doen." Hij ging op 9-jarige leeftijd bij Jeugdtheater Rotonde en leerde daar heel veel over 'het vak'. "Ik heb aan Thea Stuart ontzettend veel gehad. Zij heeft veel jeugdige spelertjes, waaronder mij, het nodige bijgebracht over podiumkunsten."

Eindelijk oud genoeg

Het smaakte nog altijd naar meer. Via Première, Het Gezellentoneel en de Junior Musical Klas van het Roncalli, kwam Merijn terecht bij de BOV. "Ik was eindelijk oud genoeg om mee te mogen doen. Wat was ik blij toen ik door de audities kwam. En nog blijer toen bleek dat ik zelfs een hoofdrol kreeg!" Zijn geluk leek helemaal niet meer op te kunnen nadat de landelijke jury van de Amateur Musical Awards de BOV-productie 'Petticoat' maar liefst negen nominaties toebedacht, waaronder die voor mannelijke hoofdrol. Later dit jaar wordt duidelijk of die nominaties ook werkelijk prijzen worden.

Zelfs een woning in de hoofdstad werd geregeld

De jonge entertainer, die tevens een eigen organisatiebureautje heeft en onder meer activiteiten op en om Mattenburgh organiseert, werd in het oog gehouden zo bleek. Hij kreeg ineens een LinkedIn-verzoek van Guido van Gend, onder meer producer en redacteur voor het NPO 3 programma Kids Top 20. En niet lang daarna zocht die contact. Merijn: "Hij had wat dingen van me gezien en vroeg of ik als productieleider in Amsterdam wilde komen werken, fulltime. Het leek me geweldig maar ik zei ook eerlijk dat ik een woning daar helemaal niet kon betalen. Zelfs die werd voor me geregeld en nog een hele mooie ook. Ik wist niet wat me overkwam."

Blijven ontwikkelen

Nu werkt hij dus als mede-programmamaker bij Kids Top 20, voorlopig op basis van een halfjaarcontract. "Dat heb ik zelf bedongen", vertelt Merijn. "Ik hoop dat er nog veel meer op m'n pad komt en wil me niet te lang vastleggen. Als er zich nieuwe kansen voordoen om me verder te onwikkelen, nieuwe uitdagingen zich aandienen, wil ik die kunnen aangrijpen." Vooral als performer hoopt hij nog de nodige stappen te kunnen maken, vertelt de geboren entertainer: "Het leukste blijft toch spelen voor publiek. In musicals, op tv en het liefst live want dat maakt het extra spannend, maar ook nog eens in een revue als het aan mij ligt. Dat genre is momenteel helemaal niet populair maar als ik daar wat aan kan veranderen zal ik het niet laten." Hij barst duidelijk van de plannen, enthousiasme en energie. De wereld gaat nog veel horen en zien van dit 'Steketeeke'.