Mosselen eten voor Stichting Leergeld

Restaurant 't Spuihuis verzorgde dit jaar de bereiding van de mosselen, die bijzonder goed in de smaak vielen bij de deelnemers van het Bergs Mossel Event. (Foto's: Han Verbeem)

BERGEN OP ZOOM – Het was gezellig aan het Spui, gisterenavond. Op het zonovergoten terras van restaurant Het Spuihuis vond het jaarlijkse Bergs Mossel Event plaats, georganiseerd door Rotary Club Bergen op Zoom. Onder het genot van een drankje -en natuurlijk een portie mosselen- konden de aanwezigen hier netwerken en onderling de vakantieverhalen uitwisselen. Maar het Mossel Event heeft vooral een diepere betekenis: het is een fundraising om geld binnen te halen voor een goed doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar Stichting Leergeld Bergen op Zoom.

Hoe hoog de opbrengst dit jaar wordt, konden de organisatoren nog niet zeggenen – dat zal achteraf moeten blijken. Maar met pakweg 230 bezoekers zal het zeker niet tegenvallen, verwacht Rotary Club Bergen op Zoom.

Traditie

De fundraising is inmiddels een traditie geworden. De Bergse Rotary organiseert het event alweer voor het derde achtereenvolgende jaar. Voor vier tientjes per persoon (een tientje meer als voorheen) konden de gasten zich te goed doen aan de gekookte mosselen; de drankjes, muziek en gezelligheid waren inclusief. Ook een aantal bedrijven ondersteunt de fundraising, waaronder de hoofdsponsor: Lindhout Schilder- en Vastgoedonderhoud. Als speciale gasten waren de wethouders Van der Velden en Kammeijer genodigd.

Stichting Leergeld

Vorig jaar was het Bergs Mossel Event ten bate van Stichting 't Roer Om; ditmaal hebben de organisatoren gekozen voor Stichting Leergeld Bergen op Zoom. "Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn", stelt de Rotary club. "Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Leergeld wil deze kinderen mee laten doen." De stichting richt zich op jongeren in de gehele regio, omdat de stad Bergen op Zoom op onderwijsgebied ook een regionale functie heeft.

Springplank

Stichtng Leergeld biedt kinderen kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. "Leergeld biedt hen hiermee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen." De Bergse stichting (er zijn 80 Leergeld-afdelingen in het hele land) is opgericht in oktober 2005 en is operationeel sinds augustus 2007. 

Bekijk ook het foto-album van het Bergs Mossel Event 2016