Bijkomen met Bea: Een natte droom…

Bea Demmers heeft een eigen Facebookplatform: Bergse -politieke- Zaken, en bij ons de rubriek: 'Bijkomen met Bea'. Op haar eigen wijze verwerkt ze politieke en bestuurlijke Bergse kwesties. Vandaag wil ze het hebben over schaamlappen, vuile was en doekjes voor het bloeden…

Een natte droom…

Het is de natte droom van elke journalist om heimelijk een volledig dossier toegespeeld te krijgen, waarvan je weet dat dit een enorme rel gaat worden. Dan lig je samen ineens toch wel heerlijk op een boxspring. En wanneer je vervolgens het sein krijgt dat de vuile lakens uit het raam mogen hangen, breekt inderdaad de van te voren uitgedachte rel uit.

Afgelopen week was de door de fractievoorzitter van GBWP ingelaste raadsvergadering omdat men nog vragen had n.a.v. het inmiddels uitgevoerde onderzoek. De fractievoorzitter van de grootste coalitiepartij nam onmiddellijk het voortouw om schande te spreken, waarbij het de coalitie vooral ging om de ‘kwalijke beeldvorming’ die was ontstaan, aangezien de integriteit van het bestuur en politiek in het geding zijn. Nou wil ik het eigenlijk niet hebben over het onderwerp van de rel, maar meer het waarom en waarom nu? Wat was nu eigenlijk de insteek?

Tijdens de extra raadsvergadering sprak de coalitie met één mond, men gaf Rian Govers de raad om op te stappen, want als dat in hun partij was voorgevallen zou dat namelijk het geval zijn. Ik vraag me werkelijk af wat Rian of de VVD nu gedaan hebben in de coalitie, dat ze alle drie zo boos zijn.

  • Heeft Barry Jacobs iets wel of juist niet gedaan/gezegd, maar kunnen ze hem op niets pakken, dus is Rian het slachtoffer?
  • Heeft Rian iets gezegd waardoor zij zo persoonlijk wordt aangepakt?
  • Was de verwachting dat Rian zou opstappen en dat de VVD uit de coalitie zou stappen (net als toen met Ton Linssen, waarbij Lijst Linssen in z’n geheel uit de coalitie stapte)?
  • Waarom was de aanvrager, fractievoorzitter van GBWP van deze extra raadsvergadering niet aanwezig, maar werd zijn plaats ingenomen door het kersverse raadslid Arjan van der Weegen?
  • Of wilde men op deze manier de aandacht afleiden van de echte problemen waar onze stad mee te kampen heeft?

Rian Govers stapt echter niet op en geeft aan dat ze uitziet naar een goede samenwerking. En ik kan alleen maar denken: Met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig.

Columns, rubrieken en blogs betreffen een mening of idee van de auteur in kwestie. Natuurlijk staan we als redactie achter deze schrijvers, anders zouden we hun werk niet publiceren. Maar een tekst als deze hoeft niet per se onze journalistieke mening te vertegenwoordigen. Integendeel, wij worden ook graag 'geprikkeld' door columnisten, gastschrijvers, analisten en bloggers. Al proberen we onze algemene berichtgeving zo objectief mogelijk te houden.
Redactie KijkopBergenopZoom.nl