Bijkomen met Bea: Hete zomer

Bea Demmers heeft een eigen Facebookplatform Bergse -politieke- Zaken en bij ons de rubriek: 'Bijkomen met Bea'. Op haar eigen wijze verwerkt ze politieke en bestuurlijke Bergse kwesties. Vandaag wil ze het hebben over waarom de zomers hitte ook heel wat bovenkamers bereikt.

Hete Zomer

Alsof het de afgelopen weken al niet heet genoeg is geweest, stijgen ook de temperaturen bij de politici tot ongekende hoogte. En dat in wat eens 'komkommertijd' heette.

Het begon allemaal al in juni toen er enorme ophef werd gemaakt door Aydin Akkaya van GBWP met betrekking tot de illegale caravanstalling van Rian Govers van de VVD. Er moest zelfs met spoed een fractievergadering voor worden belegd. “Het imago van de politiek is al niet om over naar huis te schrijven. Ik wil weten hoe de VVD hierin staat”, stelde Akkaya.

Nou, aan die imagoschade is bij eerdere beslissingen nooit gedacht. Terwijl de illegale caravanstalling allang bekend was, is het resultaat van dit relletje dat Rian Govers op een zijspoor is gezet. De vraag die ik mezelf dan stel is ‘Wie heeft er nou wáárom baat bij om dit verhaal naar de pers te lekken zodat het wordt uitvergroot?’

Bravis

Wethouder Patrick van der Velden was in eerste instantie heel enthousiast over het plan van Ton Linssen om een nieuwe zorgaanbieder in Bravis Bergen op Zoom te krijgen . Daarom mocht het huidige bestemmingsplan van deze locatie niet wijzingen, vond ook hij. Maar kort daarop leek de wethouder te zijn teruggefloten. Tijdens de laatste raadsvergadering stemde de meerderheid van de raad tegen het veilig stellen van de zorgfunctie. Het had zo’n mooi signaal kunnen zijn maar persoonlijke fricties lijken hier toch weer de belangrijkste leidraad.

Dus Ton Linssen is boos, héél boos. Wanneer dan het bericht komt dat het college een proef wil gaan starten met eens in de vier weken restafval ophalen, gaat hij door het lint. Zo erg zelfs dat burgemeester Petter het nodig vindt om hem op de vingers te tikken. Vervolgens blijkt ook ineens dat het nog maar een voorstel is (terwijl Saver al volop bezig is met de voorbereidingen) en de raad nog akkoord moet gaan. Aangezien de coalitiepartijen de meerderheid hebben en GroenLinks nu ook wel eens een keer wil scoren (zij steunen immers de meest wilde plannen van het college) zal dit voorstel wel aangenomen worden. Of het lastiger en duurder maken van het afvoeren van restafval het gewenste effect zal hebben, valt nog te betwijfelen.

Online beschuldigingen

Ton Linssen gaat opnieuw uit z’n plaat wanneer blijkt dat grond aan de Heerlesebaan niet alleen met €150.000 verlies is verkocht, maar ook nog eens vele malen meer waard wordt wanneer de Gemeente deze een woonbestemming gaat geven. Het valt ook niet meer uit te leggen natuurlijk. Joost Pals (VVD) vindt echter dat Linssen geen recht van spreken heeft en beticht hem er op Facebook openlijk van een groot geldbedrag in eigen zak te hebben gestoken. Bijzonder dat hiervoor dan niet de officiële weg wordt bewandeld.

Eilandje

In navolging van Louis van der Kallen (BSD) stelt Joost Pals vragen bij de verkoop van het eilandje bij Heide voor een belachelijk laag bedrag van tussen de één á anderhalve euro per vierkante meter. Nu is het natuurlijk goed dat hier vragen over gesteld worden maar de VVD is hier wel mede debet aan. Zij zaten ook de vorige periode in het college, toen deze verkoop heeft plaatsgevonden. De VVD leverde zelfs in dat college de wethouder van financiën en die zal toch echt zijn fiat hebben gegeven.

Al dit geruzie leidt natuurlijk af van de werkelijke problemen. Bergen op Zoom staat namelijk in het rood, bijna een kwart miljard euro! Daarvan raak je wel van de kook…

Columns, rubrieken en blogs betreffen een mening of idee van de auteur in kwestie. Natuurlijk staan we als redactie achter deze schrijvers, anders zouden we hun werk niet publiceren. Maar een tekst als deze hoeft niet per se onze journalistieke mening te vertegenwoordigen. Integendeel, wij worden ook graag 'geprikkeld' door columnisten, gastschrijvers, analisten en bloggers. Al proberen we onze algemene berichtgeving zo objectief mogelijk te houden.
Redactie KijkopBergenopZoom.nl