Blog: Waarom (ver)oordelen wij zo makkelijk?

Veroordelen betekent eigenlijk: afkeuren, afwijzen. Meestal heb je het zelf niet door maar als je erop zou gaan letten dan veroordelen wij best vaak met zijn allen. Het kan om de kleinste dingen gaan: de nieuwe auto van de buren, de nieuwe partner van je vriendin, het succes van iemand of juist de fouten van een ander.

Door: Annelies Voss

Waarom doen we dit? Is dit jaloezie of voelen wij ons beter door de ander naar beneden te halen?
Hoe mooi zou het zijn als we de ander gewoon gunnen wat hij heeft of heeft beleefd, ieder heeft zijn eigen leven met ups en downs, meestal de dingen die wij niet zien.

Het is een gevolg van social media. Je ziet alleen de leuke momenten van anderen en denkt: 'Nou die heeft wel een geweldig leven.' Maar vaak gaat er achter ieder account een verhaal schuil dat jij en ik niet kennen.
Laten wij met zijn allen meegenieten van al die heerlijke vakantiefoto's die voorbijkomen en minder oordelen. Wees je bewust dat het nergens perfect is en dat iedereen gewoon probeert te leven en te genieten van het moment!

Liefs Annelies, reacties zijn altijd welkom!

Annelies Voss is een blogger uit onze gemeente, die eens per week een gedachte deelt op ons platform. Ze heeft ook een eigen Facebookpagina.

Columns, rubrieken en blogs betreffen een mening of idee van de auteur in kwestie. Natuurlijk staan we als redactie achter deze schrijvers, anders zouden we hun werk niet publiceren. Maar een tekst als deze hoeft niet per se onze journalistieke mening te vertegenwoordigen. Integendeel, wij worden ook graag 'geprikkeld' door columnisten, gastschrijvers, analisten en bloggers. Al proberen we onze algemene berichtgeving zo objectief mogelijk te houden.
Redactie KijkopBergenopZoom.nl