EOD onderzoekt mogelijke explosieven op Antwerpsestraatweg

BERGEN OP ZOOM – De Antwerpsestraatweg is ter hoogte van Borgvliet voor een deel afgezet. Er zijn mogelijk explosieven ontdekt voor het pand van PURE Lounge.

Een buurtbewoner heeft een verdacht pakketje zien liggen voor de deur van de horecagelegenheid. Dat wordt onderzocht door de Explosieven Opruimingsdient Defensie (EOD). Die was nog onderweg bij het publiceren van dit bericht.

UPDATE 1 (bron: 112 Markiezaten, 13.30 uur): Enkele jaren geleden is er al eens een voorwerp naar binnen gegooid bij de shisha lounge. Aan het begin van het jaar heeft er eveneens een incident plaatsgevonden. De technische recherche is ter plaatse gekomen aan de Antwerpsestraatweg en de omgeving is nog steeds ruim afgezet. Het voorwerp dat is aangetroffen is volgens ooggetuigen een handgranaat. Mogelijk zou er nog een tweede voorwerp liggen. De politie kan dit nog niet bevestigen. Het voorwerp zou op 10-15 cm vanaf de gevel liggen.

UPDATE 2: Inmiddels heeft locoburgemeester Barry Jacobs uit veiligheidsoverwegingen besloten dat de pand en bedrijf zes maanden dicht moeten. Je leest er hier meer over.
 

Foto's en bron: 112 Markiezaten (voor al je 112-nieuws uit de regio)