Bijkomen met Bea: Zachte heelmeesters maken stinkende wonden

Sinds kort heeft Bea Demmers, onder meer bekend van haar onlangs gestartte Facebookplatform Bergse -politieke- Zaken, op KijkopBergenopZoom.nl een eigen rubriek: 'Bijkomen met Bea'. Op haar eigen wijze verwerkt ze allerlei politieke en bestuurlijke Bergse kwesties.

Zachte heelmeesters maken stinkende wonden

Hoewel het geen Nationale Complimentendag is, wil ik toch een dikke pluim -of eigenlijk een enorme bos veren- uitdelen aan Ton Linssen en Patrick van der Velden… Waarom dan? Zij verrassen vriend en vijand door in hun strijd met Bravis samen te werken. In plaats van elkaar tegen te werken of naast elkaar te werken, trekken ze samen op!

Door: Bea Demmers

Eigenlijk is het gewoon zoals het moet, als bestuurders van een stad. Het steeds elkaar vliegen afvangen of tegenwerken levert alleen maar ergernis op, zeker bij de inwoners die de strijd van rollebollende raadsleden meer dan beu zijn.

Ton Linssen had al in een extra ingelaste raadsvergadering aangekondigd dat het niet verstandig zou zijn om het bestemmingsplan van het Bravis terrein te wijzigen. Niet alle partijen waren het hier mee eens, wat ik persoonlijk opvallend vond. Je moet strijden tot de laatste snik, toch zeker wanneer het om zorgverlening gaat.

En het moet gezegd: Ton heeft dit heel goed ingeschat, dus Hans Ensing (bestuursvoorzitter van Bravis) is boos, heel boos! Zo boos zelfs dat hij het pand tot de laatste steen wil afbreken, wanneer hij z’n zin niet krijgt. Hij heeft de opbrengst van die gronden heel hard nodig voor de bouw van het nieuwe pand. Dat plan komt door deze assertieve opstelling van Bergen op Zoom ineens op de helling te staan.

Dat Ensing toestemming krijgt om het hele pand (waarde €100 miljoen!) zomaar af te breken, valt nog maar te bezien. Hopelijk houden onze bestuurders deze vastberaden houding vast en laten ze zich niet ondersneeuwen door de agressieve houding van Bravis, want Bergen staat nu veel sterker dan Ensing lief is.

Tijdens de voorlichtingsavond in Wouw was de houding van bestuurder Ensing op z’n zachtst gezegd ongelofelijk arrogant tegenover de betrokkenen in de zaal. Hij liet duidelijk blijken dat het voor iedereen stikken of slikken was. Nou, hij zal nu zelf moeten slikken. Een hele bittere pil.. ☺

Columns, rubrieken en blogs betreffen een mening of idee van de auteur in kwestie. Natuurlijk staan we als redactie achter deze schrijvers, anders zouden we hun werk niet publiceren. Maar een tekst als deze hoeft niet per se onze journalistieke mening te vertegenwoordigen. Integendeel, wij worden ook graag 'geprikkeld' door columnisten, gastschrijvers, analisten en bloggers. Al proberen we onze algemene berichtgeving zo objectief mogelijk te houden.
Redactie KijkopBergenopZoom.nl